C# OBJECT KULLANıMı - GENEL BAKış

C# Object Kullanımı - Genel Bakış

C# Object Kullanımı - Genel Bakış

Blog Article



Tüm sınıfların üs aldığı .Safi çatkaloriın en tepesinde kâin klasıdır. Bu tanılamamdan yola çıkarsak belkide Object sınıfının aslında hermadde bulunduğunu kısaca “Object is Everthing” diyebiliriz.

Property’ler menşe kodun dümdüz bir syntax kullanarak metot çağırmasına cevaz verir. CLR iki çmüsavi property sunar: parametresiz property, bayağı property olarak adlandırılan, ve her dilde adı farklı olan parametreli property. Örneğin C#’ta parametreli property’lere Indexer denir.

Klas ile nesne arasındaki en net ilgi şu şekilde ortaya konmaktadır: “Nesneler sınıflardan türetilir.” Sık sık kullandığımız nesneler, sınıflardan türetilerek oluşturulurlar.

Compiler kendisi bir property adında bir private field oluşturur. Bu ezgi property’lere Auto-Implemented property denir. Bu da C# dilinin sağlamladığı avantajlardan birisi. Dunda iki farklı kullanımı gösterelim.

Injection taarruzlarına karşı önlemler düzenınmalı ve kullanıcı girdileri sağlıklı bir şekilde hizmetlenmelidir.

Kullanıcılar, TextBox'a klavye veya öbür giriş aygıtlarıyla metanetli girebilir ve düzenleyebilir.

GenerateMember: Organizatör tarafından kendiliğinden olarak ad oluşturulup oluşturulmayacağını belirler.

Bir nesnenin iç durumunu ve hizmetlevselliğini gizleme ve yalnızca genel bir alışverişlev kümesi üzerinden erişime destur tesviye.

C# List Nasıl Kullanılır?. Dersimiz ile C# eğitimlerimize devam ediyoruz. C Sharp List verileri yahut nesneleri listelememizi esenlar. Hoppadak hoppadak herşeyin listesini yapabiliriz. Örneğin textbox…

Text                           : Burası formun üstteki yazkaloriı bileğişlemtirmemizi sağlar.

Burada, MyShapeWorks adlı Interface ‘i bâtıneriisnde 3 kıta metot vaziyet almaktadır. Bu metotları, Polymorphism ile kullanacağımız gayrı türetilmiş sınıflarımız ile yanında C# Object Kullanımı kullanacağız.

AutoSize: Button'un içeriğine kendiliğinden olarak buut ayarlamasını etkinleştirir yahut fasıl dışı buzakır.

İsteğe ilgilı minimumBalance bir parametre muhtevaaziz ikinci bir oluşturucu ilaveten temellayalım. Bu yeni oluşturucu, var olan oluşturucu aracılığıyla yapılan tüm eylemleri gerçekleştirir.

Hazırladığımız SQLWorks Interface’ini tüm bu sınıflara uygulayarak, bütün sınıfların aynı metotlara mevla olmasını sağlamlıyoruz. Sair bir deyişle sınflara kurallar getiriyoruz. Interface ile implemet edilen metotlar, o sınıflara verdiğimiz kurallardır ve uyulması zorunludur..

Report this page